fbpx

amazon våtslipad och polerad
Bilvård
polera strålkastare

vad innebär det att polera lacken på bilen?

Polering kan göras av flera olika anledningar, enkelt förklarat är att man kan polera upp glansen i lacken genom att man med hjälp av polermaskin med olika typer av trissor i kombination med polermedel / rubbing som djuprengör lacken. Använder man grövre poler trissa / trissor och grovrubbing kan man få en lätt slipande effekt och på så vis även polera bort repor och andra små defekter i lacken. 

Vad är det för skillnad på polering nivå 1 - 2 - 3?

Enkelt förklarat lägger vi olika lång tid på själva poleringen. Alla bilar får med tiden små “tvättrepor” som det kallas, det är dom microrepor som syns när solen ligger på. Det går att polera bort repor så länge repan inte nått ner i bilens grundlack. 

Vi har också många års erfarenhet av våtslipning / lackkorrigering. Detta är något man gör om man har en bil som kanske är värd mycket pengar, en speciell bil som man vill ha i absolut toppskick. Om lacken har så kallad “apelsinlack” som man kan se att dom flesta bilar har mer eller mindre om man tittar noga i rätt ljus. Vi slipar då ner “topparna” för att få lackens ytskikt helt plant för att sen polera upp glansen och få ett riktigt djup i lacken. Det går inte i förväg att säga vad ett sånt här projekt kan kosta, det varierar från bil till bil och beror på utgångsläget och kundens önskemål. Vi har utfört sådana arbeten många gånger tidigare och det har tagit allt mellan 30 – 200 timmar, det är alltså inget man gör över en dag. Vi debiterar 650 kr / timmen för att utföra liknande uppdrag.

Vad är det för skillnad på rubbing, polermedel, polish och vax?

Pro cars sportbil

Vill du att vi ska polera din bil?

Vi lämnar alltid 100%-nöjd-kund-garanti

nöjd kund garanti