fbpx

amazon våtslipad och polerad
Polering mora
polera strålkastare

Vad säger tidigare kunder?

vad innebär det att polera lacken på bilen?

Polering kan göras av flera olika anledningar, enkelt förklarat är att man kan polera upp glansen i lacken genom att man med hjälp av polermaskin med olika typer av trissor i kombination med polermedel / rubbing som djuprengör lacken. Använder man grövre poler trissa / trissor och grovrubbing kan man få en lätt slipande effekt och på så vis även polera bort repor och andra små defekter i lacken. 

Vad är det för skillnad på polering nivå 1 - 2 - 3?

  • Polering nivå 1 - Detta är den enklaste och minst omfattande varianten som vi erbjuder. Här kan du förvänta dig att vi djuprengör lacken och polerar upp glansen en aning men denna variant avlägsnar inga repor eller andra lackskador.
  • Polering nivå 2 - Denna variant gör vi en lite mer avancerad polering, vi lägger mer tid på att polera upp glansen i lacken. Även vissa små "tvättrepor" kan försvinna när vi utför denna variant.
  • Polering nivå 3 - En lite mer djupgående polering där vi fokuserar mycket på att försöka polera bort så mycket som möjligt av repor och andra lackskador.

Enkelt förklarat lägger vi olika lång tid på själva poleringen. Alla bilar får med tiden små “tvättrepor” som det kallas, det är dom microrepor som syns när solen ligger på. Det går att polera bort repor så länge repan inte nått ner i bilens grundlack. 

Vi har också många års erfarenhet av våtslipning / lackkorrigering. Detta är något man gör om man har en bil som kanske är värd mycket pengar, en speciell bil som man vill ha i absolut toppskick. Om lacken har så kallad “apelsinlack” som man kan se att dom flesta bilar har mer eller mindre om man tittar noga i rätt ljus. Vi slipar då ner “topparna” för att få lackens ytskikt helt plant för att sen polera upp glansen och få ett riktigt djup i lacken. Det går inte i förväg att säga vad ett sånt här projekt kan kosta, det varierar från bil till bil och beror på utgångsläget och kundens önskemål. Vi har utfört sådana arbeten många gånger tidigare och det har tagit allt mellan 30 – 200 timmar, det är alltså inget man gör över en dag. Vi debiterar 650 kr / timmen för att utföra liknande uppdrag.

Vad är det för skillnad på rubbing, polermedel, polish och vax?

  • Polermedel och rubbing är samma sak med olika benämning, även kallat grovrubbing. Vissa påstår att man måste polera en bil med flera olika polermedel med olika grovlek, men det går alldeles utmärkt att använda en vanlig rubbing till hela poleringen.
  • Polish är också en typ av polermedel / rubbing, en finrubbing kan man kalla det. Med en polish polerar man i regel inte bort några repor, snarare används en polish för att uppnå maximal glans i lacken.
  • Vax är något helt annat, det är ett form av skydd för lacken. Dagens bilar har i regel klarlack och därmed är det inget måste att vaxa lacken eftersom klarlacken på bilen är just ett skydd. Men bilen kan upplevas som mer lätt tvättad om man med jämna mellanrum vaxar lacken. En äldre bil eller en bil utan klarlack, dvs en "solid" lack behöver däremot vaxas för att inte blekas av solen eftersom en solid lack inte har någon klarlack som skyddar mot UV-strålningen.
    Vi vaxar i regel alltid dom bilar som vi polerat, oavsett vilken nivå på poleringen det gäller.
Pro cars sportbil

Vill du att vi ska polera din bil?

Vi lämnar alltid 100%-nöjd-kund-garanti

nöjd kund garanti
Call Now ButtonRing nu