fbpx

Polering – rubbing – våtslipning – vaxning av båten

Från matt till blank

Vi kan hjälpa dig att få din båt blank igen, så länge ytskiktet är Gelcoat eller vanlig lack kan vi åstadkomma fantastiska resultat.

polera båt

Våtslipning

Våtslip är det mest omfattande tillvägagångssättet att få en båt blank. Med hjälp av våtslippapper, vatten och ett enormt tålamod slipar man av ett lager av lacken eller Gelcoaten för att sedan polera / rubba upp den slipade ytan blank igen. På detta sätt får man fram en ny fräsch yta som många gånger är finare än när båten var ny.

Polering / Rubbing

Polering eller rubbing som det också kallas är det vanligaste alternativet man använder sig av för att få upp glansen i båten igen. Polering kan göras i en mängd olika nivåer, här låter vi dig som kund bestämma nivå och pris för ingreppet.

Vaxning / lackförsegling / lackskydd

Vaxa / lackförsegla eller lackskydda en båts ytskikt kan man antingen göra efter att man har polerat upp en blank yta eller direkt utan att först polera, det beror på båtens skick. Detta är något man bör göra minst en gång per år för att båten ska hålla sig blank och fräsch. En Gelcoat är inte som en modern bil med klarlack, den mattas ner av solens uv-strålning med tiden.

Boka en tid

Vi kan kostnadsfritt åka ut till er båt och kontrollera dess kondition för att sedan kunna ge ett ungefärligt pris vad det hela ingreppet kan hamna på.

Vanligt förekommande frågor

Man kan polera alla båtar där ytskiktet är av antingen Gelcoat eller någon annan typ av lack, helst 2-komponents. 

Man behöver absolut inte använda medel eller kem som är avsedda för båtar. Oftast är det samma innehåll som det du använder till bilen fast till ett högre pris.

Absolut kan man polera / rubba en båt för hand, men vi rekommenderar verkligen att man använder sig av en polermaskin. Det tar minst 10 gånger så lång tid att göra det för hand och du uppnår inte alls samma resultat som med polermaskin.

För att kunna lämna ett pris på vad det kostar att polera / rubba din båt behöver vi följande:

  • Vi behöver se båten med egna ögon.
  • Vi behöver veta vad du vill uppnå med poleringen, vilken nivå du vill ha resultatet på.
  • Vi behöver veta hur mycket pengar du är beredd att lägga ut på poleringen. Alltså du måste lägga ribban åt oss. 

Det kan kosta allt mellan 5000 kr till över 100 000 kr att polera en båt.

polera båt

Boka en tid för din båt