fbpx

Ofta återkommande frågor

Vad kostar det att foliera en bil?

Priset för att foliera en bil skiljer sig väldigt mycket beroende på bilens storlek, årsmodell, nuvarande färg, önskad färg på folien, lackens skick, hur snabbt arbetet måste vara klart med mera. 

En vanlig traditionell svart / grå Volvo V60 / V90 som är ett år gammal, lacken är i bra skick, du har valt en relativt vanlig standard folie utan skiftande kulör eller annat och vi får den tid vi behöver för att utföra arbetet kostar cirka 20 – 25 tusen kronor inklusive moms.

Hur fungerar det när man ska ta bort folien?

När man sedan har haft folien på under kanske 3 år och det är dags att byta ut bilen brukar man i regel ta bort folien från bilen. Att ta bort folien kan vara både tidsödande och kräva rätt förutsättningar så som varmluftspistol eller ånga, varmgarage, limborttagningsmedel, polermaskin och rubbing, eventuella  verktyg för att demontera strålkastare med mera. Men när folien är borttagen är lacken i samma skick som när folien monterades.

Hur länge håller en foliering?

Hållbarheten på en foliering är väldigt olika beroende på hur bilen används, hur bilen underhålls, hur mycket bilen används med mera. Även olika folietyper och kulörer har olika lång hållbarhet.

Vilka ytor kan man foliera?

Alla ytor som har en ordentlig och bra lack som är slät kan folieras. Olackad plast, grundfärg, rost eller en väldigt sliten lack kan ej folieras. 

Jag har lagat lite rost, tänkte foliera hela bilen istället för att lacka.

NEJ! Man folierar inte en bil som inte har en helt perfekt lack, folien behöver en 2-komponentslack för att sitta fast över tid.

Folierar ni bara bilar?

Vi folierar alla typer av fordon. Bilar, lastbilar, bussar, grävmaskiner, traktorer, dumprar, motorcyklar med mera, allt som har en lackerad yta kan vi foliera.

FOLIERING / CARWRAPPING

Lackskyddsfilm, är det samma som foliering? Vart monterar man lackskyddsfilm?

Fronten

Stötfångaren fram, en bit upp på huven och strålkastarna brukar vara mest utsatta områdena på en bil för stenskott.

Backspegelkåporna

Backspegelkåporna är ett också utsatt ställe på bilen som tar mycket stryk av stenskott med mera.

Trösklarna

Bilens nedre partier så som trösklarna, sidokjolar, nederkant på dörrar slits snabbt om dessa områden inte skyddas i tid.

Skärmkanter

Om skärmkanterna bak bucktar utåt brukar man i regel alltid lägga lackskyddsfilm där för att skydda mot sprut från framdäcken.

Lastskydd

I och urlastningsskydd är vanligt att man vill ha, om man har hund exempelvis som hoppar in och ut ur bilens bagageutrymme kan det vara bra att lägga lackskyddsfilm där.

Det är bara  
fantasin
och
budgeten
 som sätter gränser hur din bil ska se ut