fbpx
dörr solfilm

Montering solfilm Audi A8

Här demonterar vi baksäte, dörrsidor och tar ur rutorna för att kunna montera solfilm på en Audi A8 med bra resultat.

På dom allra flesta bilar behöver man bara demontera dörrklädseln för att komma åt att montera solfilm men Audi A8 är lite annorlunda, självklart går det att montera utan att göra detta extrajobb men det blir betydligt bättre om man gör det ordentligt.

Anledningen till detta större ingrepp är dels för att nackstöden i baksätet sitter illa till för att komma åt bakre rutan. För att få bort nackstöden måste hela baksätet demonteras.

När vi kommer till sidorutorna så har många Audi A8 dubbla glasrutor, och rutlisten nertill som man brukar få bort genom att demontera dörrklädseln sitter ganska dumt till. Det gör att det blir bättre om man tar ur rutorna.

  1. För att få ur baksätet trycker man “sittdelen” av sätet bakåt och neråt samtidigt för att haka ur spärren och då får man ur den delen, sitter i ett par kontaktstycken också. Sen sitter det ovanför mittkonsolen i ryggstödet 2 st 10mm muttrar på vardera sida om mitten, dom skruvar man bort, sen en 17mm bult i nederkant av ryggstödet på varje sida, sen kan man trixa loss den delen också.
  2. För att demontera en sidoruta så skruvar man först av klädseln, sitter med ett par skruvar under plasten vid handtaget. När klädseln är av så sitter det 12-kants bultar på kortsidorna av dörren, 2 st på vardera sida, skruva ur dessa. Upptill cirka 2 cm ner på dörrsidan under rutan börjar sitter det också 2 st torx skruvar, nedanför är det 2 st stora gummilock, under dessa sitter torx skruvar som håller i rutan. Längre ner på den delen som öppnas av dörren sitter ytterligare en torx skruv som håller i ramen till rutan. När dessa skruvar är borta kan man lätt dra rutramen med rutan rakt uppåt och på så vis ta loss rutan och sedan kan man rengöra och montera solfilmen med rutan lös.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Call Now ButtonRing nu