fbpx

Polera bilen, vanligaste misstagen

När det kommer till polering så är det en rad olika saker man måste ta hänsyn till

  1. För det första vilken typ av polermaskin du ska använda eller har tillgång till samt om du klarar av att använda den på rätt sätt.
  2. Till dom olika polermaskinerna finns det en hel uppsjö olika trissor, valet av trissor är bland det absolut viktigaste.
  3. Vilken rubbing, polish eller vax ska man använda? Det finns många olika tillverkare och olika “grovkorniga” polermedel.
  4. Sen kommer vi till det absolut viktigaste som många gärna ser mellan fingrarna på, TEKNIKEN. Alltså hur man går till väga och hur man hanterar maskinen, trissorna och polermedlet.

Du hittar alla dessa olika maskiner, trissor, polermedel, polish, vax med mera i vår webshop.

Många tror att ett mindre lyckat resultat beror på polermedlet, maskinen eller trissorna man använt sig av och då köper på sig flera olika sorter och tror att man ska lyckas bättre trots att det i själva verket handlar om att man använt sig av helt fel teknik och kombination av trissa och medel. Det går att uppnå helt okej resultat med vilken maskin, trissa eller medel som helst så länge man kan hantera prylarna på rätt sätt. Att inte inse sina egna begränsningar, förlita sig på “Proffsen” på Youtube och bara fokusera på produkter är dom absolut största misstagen som görs när man försöker polera själv.

Tänker man igenom alla dessa ovan nämnda faktorer som helst ska lira för ett lyckat resultat blir det inte sällan billigare att lämna över poleringen till något företag som vet vad dom gör. Men vi stöttar givetvis dig som vill testa själv, vi vägleder dig till lämpliga produkter och beskriver hur du ska gå till väga utifrån ditt utgångsläge.

Det finns inget “facit” för detta utan det är väldigt individuellt utifrån bilsort, färg, utgångsläge på lacken, om det är solid lack eller metallic lack med mera så därför måste vi utgå från ditt utgångsläge om vi ska kunna guida dig till ett fullgott resultat. Men om du känner att du vill överlämna detta till oss så kan du känna dig trygg då vi har många års erfarenhet av att just polera bilar. Välkommen att boka en tid via telefon, mejl eller direkt via vår websida.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Call Now ButtonRing nu