fbpx

Rekond - tvätt av hjullastare, traktorer, lastbilar, grävmaskiner, dumprar, traktorgrävare och truckar med mera.Rekond av större fordon

Vi kan ta hand om era maskiner. Oavsett om det är en hjullastare, grävmaskin, dumper, traktor, truck, lastbil eller annat stort fordon så hjälper vi er att få dom rena. 

Vi ser till att FH-Techs alla maskiner är i riktigt bra skick innan dom säljs eller hyrs ut så jobbar vi varje vecka med maskiner så vi kan vår grej. 

Allt från en vanlig utvändig tvätt till betydligt mer omfattande rekond tar vi på oss. 

Bilder på tidigare utförda jobb

Det är viktigt att ha rätt utrustning för att kunna genomföra en ordentlig rengöring. Oljeavskiljare, varmvattentvätt. skyddskläder som tål värme, vatten, fett och oljor. Det är en absolut fördel om man har någorlunda bra koll på vart man kan spruta vatten och inte. Elkomponenter till maskiner är verkligen dyrt och det värsta som kan hända är att någon elkomponent blir fuktskadad.

Maskinrekond

tjänster

Här är dom vanligaste maskinrekond tjänsterna vi utför.

tvätta huddig

Utvändig tvätt

En utvändig tvätt på en entreprenadmaskin innebär att vi tvättar rent alla yttre partier från både olja, smörjfett, grus, sand och allt annat smuts som fastnar på en maskin.

Skitig hytt hjullastare

Invändig rekond

Invändig rekond på en entreprenadmaskin innebär att hela maskinens hytt rengörs. Alla maskinens interiöra ytor dammsugs, dammtorkas, grovrengörs och rutorna putsas.

VOLVO L110G nerslipad

Renovering lack

Vi kan också ta på oss uppdrag där maskinens lackerade ytor behöver renoveras. Lacken kanske har lossnat, rost har kommit fram eller färgen har skavts bort. Vi använder då en slittålig skyddsfärg som är avsedd för entreprenadmaskiner.

Vi är Dalarnas enda aktör som inriktar sig på Entreprenadmaskiner

 

Vi upptäckte att det fanns ett stort hål i marknaden, rekonditionering av maskiner.

Att tvätta, polera, rekonditionera och fixa mindre lackskador på entreprenad maskiner är något som vi under dom senaste två åren inriktat oss allt mer på. 

Rekonditionering av maskiner är inte samma sak som att rekonda en bil. Medans en bil oftast bara damm, grus, asfaltsprickar, trafikfilm och bromsdamm på lacken. En entreprenadmaskin är oftast grovt nersmutsad med lera, bark, gräs, stenar, grus, hydraulolja och smörjfett. Vid varje led på en maskin tränger det ur smörjfett, det kan ta väldigt lång tid och smutsa ner omgivningen mycket när man försöker rengöra det. Läs vår guide hur man tvättar en maskin, vi har också skrivit en guide hur man rengör invändigt.

Maskin efter maskin, dag efter dag, teknik och rätt tillvägagångssätt, övning som gav färdighet. Nu mera tycker vi att det är just maskinerna som är allra roligast att tvätta och rekonda. Det är tillfredsställande att se den stora förvandlingen som en riktigt skitig grävmaskin eller hjullastare kan genomgå.

 

spola av grävmaskin
Volvo dumper

Oavsett hur ny eller gammal din maskin är så är du välkommen till oss så lovar vi att göra vårt yttersta för att uppnå dina önskemål. Du kan helt och hållet välja själv vilken nivå du vill ha på arbetet.

Vi har inom maskinrekonditionering valt att bara jobba på timpris och därmed kan du själv välja hur slutresultatet ska bli.

Hur ska man veta vad man vill ha för typ av rekond och vilken nivå är bäst?

Vilken typ av rekond eller tjänst passar dig och din maskin? Ert behov och er budget? 

Det är till stor fördel om vi kan få möjlighet att titta på maskinen först. Vi kan naturligtvis åka dit maskinen står för tillfället när vi ska titta på den så länge den står inom rimligt avstånd från vår anläggning.

Att uppskatta hur lång tid ett projekt ska ta i förväg kan vara extra svårt när det gäller rekonditionering av entreprenadmaskiner. 

  • Utvändig tvätt på en normalt nersmutsad hjullastare eller grävmaskin där målet är att få bort så mycket smörjfett som möjligt, tvätta bort lera, tjära, grus, jord, kvistar och andra växter som fastnat i dom trånga utrymmen som finns = 5 till 10 timmar.
  • Polering och lackförsegling / lackskydd / vaxning på en solblekt, lite repig, matt gul Volvo L110 = 8 till 12 timmar cirka.
  • Invändig rekonditionering av en normalt nersmutsad hytt på en entreprenadmaskin = 3 till 6 timmar cirka.
  • Hel rekond med viss lackering som innebär en rejäl utvändig tvätt där vi även gör en motortvätt och underspolning så gott det går. där det saknas färg på mindre ytor kan vi göra underarbete och även lackera med en riktigt slittålig skyddsfärg avsedd för större maskiner. Vi polerar resterande delar av maskinens yttre lackade ytor så den får upp glansen igen. Invändig rekond med allt vad det innebär.  Kort förklarat – En försäljnings rekond, exempelvis innan maskinen ska säljas = Cirka 20 till 40 timmar.

När vi jobbar med entreprenadmaskiner debiterar vi 790 kr / timmen + moms. I det ingår dom vanligaste förbrukningsmaterial och kem för att tvätta med mera men om det är något som ska lackeras tillkommer materialkostnad.

VOLVO l110 lackar motvikten

Frågor eller tidsbokning