fbpx

Utbildning polering

Lördagen 25/1 -2020 mellan kl 09:00-16:00

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Vem lämpar sig utbildningen för?

Denna utbildning är för dig som på något vis känner dig nyfiken på hur det fungerar när man polerar en bil, både praktiskt och teoretiskt. Det passar även dig som vill lära dig polera för att du exempelvis vill jobba med bilvård, anställd eller eget företag. Vi utbildar såklart både tjejer och killar. Dock begränsar vi oss till att vi enbart lär ut på Svenska så det är ett krav att du behärskar det Svenska språket för att du ska kunna få ut någonting av denna utbildning. 

Du som deltagare behöver inte ha någon som helst tidigare erfarenhet av polering eller bilvård. Om du har tidigare erfarenhet är du också hjärtligt välkommen att delta i denna kurs, dock är detta en grundkurs. Vi gör heller ingen skillnad på om du kommer som privatperson eller är skickad från ett företag.

Kursens innehåll:

  •  Snabb genomgång hur man tvättar en bil på rätt sätt, detta är obligatoriskt på alla våra bilvårdsutbildningar. Vi visar vilka olika sorters kem vi rekommenderar för dom olika sorters typer av smuts som en bil oftast blir utsatt för. Hur dessa olika kem appliceras. hur länge ska det ligga på bilen osv. Vi demonstrerar hur man ska spola av smutsen för att få bort så mycket som möjligt. Vilket kapasitet en högtryckstvätt minst bör ha för att man ska uppnå ett önskat resultat. Hur vi schamponerar och spolar av schampot. Och till sist hur och med vad vi torkar bilen torr efter tvätt. Deltagarna få möjlighet att prova på samtliga av dessa steg under processen.
  • Teoretisk genomgång där vi förklarar vilka olika typer av polermaskiner som är vanligast att man använder vid polering. Lite tekniska fakta och vad dom olika maskinerna kan användas till. Deltagarna kommer få känna och klämma på dom olika polermaskinerna under teorin.
  • Trissval – Vilka olika trissor vi rekommenderar, till vilka olika ändamål och varför vi rekommenderar dessa. Också här får deltagarna möjlighet att känna och klämma på trissorna under tiden vi går igenom den delen. 
  • Olika typer av rubbing, teknisk fakta. Vilken rubbing, polermedel, polish med mera vi använder oss av och varför och i vilka situationer vi använder dom. Här visar vi också att vilket fabrikat på rubbingen oftast inte spelar så stor roll utan att det är tillvägagångssättet och tekniken som avgör vilket resultat man uppnår. 
  • Nu har vi kommit till huvuddelen av polerings kursen där vi både teoretiskt och praktiskt tillsammans med deltagarna förklarar och praktiserar hur polering i grunden fungerar. Av vilka olika anledningar man polerar en bil. Vilka olika slutresultat man kan uppnå när man polerar en bil med dom olika kombinationerna av polermaskin, trissa och rubbing. Hur man på bästa sätt doserar rubbingen på trissan för att uppnå olika slutresultat. Vilket tankesätt man ska använda för att uppnå ett visst resultat, eftersom allting i grund och botten handlar om sunt förnuft så kan man med hjälp av rätt mindsett uppnå väldigt fina resultat. Deltagarna får möjlighet att testa alla olika maskiner, trissor osv och under tiden deltagarna övar praktiskt uppstår alltid frågetecken som vi då direkt reder ut med vardera deltagare. 
  • Vi går slutligen igenom vax, lackskydd och annat som man förväntas avsluta en polering med. I denna fråga är det många som är vilseledda och tror att man alltid måste ha ett skydd på lacken, helst ett keramiskt lackskydd. Vi visar hur man istället kan tänka långsiktigt oavsett om det handlar om att ta hand om sin egen bil eller i ett affärssyfte serva sina kunder och bibehålla långsiktiga kundrelationer som bygger på förtroende och bra service istället för snabba pengar och överdriven marknadsföring.
amazon våtslipad och polerad

Priset för denna poleringskurs är 4 500 kr / deltagare

Om du har några funderingar över polerings kursen så kan du mejla eller ringa. Vi har även mer information om våra utbildningar här.

Du kan anmäla dig här:

Call Now ButtonRing nu